top of page

“Some people want a dog with robotic obedience. I personally prefer a dog with an unbroken spirit, a bounce in his step and a sense of humor

Anker 1

Eveline Billen

logo.png
slogan.png
Picture3.png

Na heel veel leuke jaren op de hondenschool, werd het tijd voor een eigen concept waarbij het welzijn van mijn hond op de eerste plaats kwam.

Met een achtergrond in verschillende hondensporten, heb ik doorheen de jaren geleerd dat het vooral belangrijk is om te kijken waar je hond gelukkig en ontspannen van wordt.

In 2018 behaalde ik mijn diploma van de International Dog Trainer Education (IDTE) bij Turid Rugaas. Zij is een echte pionier op vlak van lichaamstaal en kalmerende signalen. Haar filosofie ijvert voor een beter begrip van honden, waardoor we een betere band en een beter leven kunnen bieden aan elke hond. Turid Rugaas richtte in 1998 de PDTE op, een internationale organisatie die correcte ethische normen hoog in het vaandel draagt. De PDTE helpt met het verspreiden van de juiste en meest recente wetenschappelijke kennis. 

Ik school mij dan ook regelmatig bij en geef deze kennis vervolgens ook graag door. 

Eveline Billen Pups & play over ons
Eveline Billen pups & play over ons

Elke hond is een individu met eigen voorkeuren, emoties en karakter. Elk ras heeft zijn typische kenmerken aangezien hij vaak jarenlang gekweekt werd voor een bepaald doel en met een specifieke werkmethode. Het is belangrijk om dit goed te analyseren en een hond te kiezen die echt bij jou past.

In de eerste plaats moeten we een hond gewoon hond laten zijn, met de nodige vaardigheden om zich goed te voelen in onze huidige maatschappij. Dit dienen we geleidelijk aan te leren waarbij keuzes geven aan onze hond van essentieel belang is voor een wederzijds vertrouwen.

Voor veel honden, al dan niet met een rugzakje, is het belangrijk om te observeren wat ze aankunnen en hierop verder te bouwen.

De hond is van nature uit een heel sociaal dier. Het is belangrijk dat we weten wat dit sociaal gedrag juist inhoudt zodat we geen onnatuurlijke dingen van hem verwachten. Als "intelligenste wezen" op aarde is het ONZE verantwoordelijkheid om hun taal en etiquette te leren én hier begrip voor te tonen. En niet andersom.

Lise Vierendeels

Logo Lisdogs.png
Lise met hondjes.jpg

Opgegroeid in een gezin met een hart voor dieren, de natuur en mensen...

Honden, hun gedrag, de omgang met hun baasjes en lesgeven zijn mijn passie!

In 2012 kreeg ik mijn eigen 1ste hond waarmee ik mijn weg naar de hondenschool vond. Hier kreeg ik de kriebels om meer te weten te komen over honden en hun gedrag.

In 2015 volgde ik een opleiding hondeninstructeur en maak sindsdien actief deel uit van een hondenschool.

Het gedrag en de aanpak van bepaalde signalen van de hond blijven mij uitermate boeien waardoor ik in 2019 startte met de 2-jarige opleiding tot hondengedragsdeskundige bij Laura Bangels te Lummen.

Met mijn 2de hond erbij kon ik eens te meer mijn theorie aan de praktijk toetsen.

Andere gevolgde opleidingen in verband met de wereld van de hond:

  • Massage en taping bij honden

  • T-Touch bij honden

  • Essentiële oliën bij honden

 

Lise_etherische oliën.jfif

Professionalisering en het volgen van opleidingen, lezingen, workshops zijn voor mij essentieel om bij te blijven met alle nieuwe inzichten om honden en baasjes samen een hecht team te laten zijn.

Sinds ik afgestudeerd ben bij Laura Bangels, ben ik ook gestart met mijn eigen project Lisdogs (www.lisdogs.be)

 

bottom of page