“Some people want a dog with robotic obedience. I personally prefer a dog with an unbroken spirit, a bounce in his step and a sense of humor

 

Eveline Billen

slogan.png
Picture3.png

Na heel veel leuke jaren op de hondenschool, werd het tijd voor een eigen concept waarbij het welzijn van mijn hond op de eerste plaats kwam.

Met een achtergrond in verschillende hondensporten, heb ik doorheen de jaren geleerd dat het vooral belangrijk is om te kijken waar je hond gelukkig en ontspannen van wordt.

In 2018 behaalde ik mijn diploma van de International Dog Trainer Education (IDTE) bij Turid Rugaas. Zij is een echte pionier op vlak van lichaamstaal en kalmerende signalen. Haar filosofie ijvert voor een beter begrip van honden, waardoor we een betere band en een beter leven kunnen bieden aan elke hond. Turid Rugaas richtte in 1998 de PDTE op, een internationale organisatie die correcte ethische normen hoog in het vaandel draagt. De PDTE helpt met het verspreiden van de juiste en meest recente wetenschappelijke kennis. 

Ik school mij dan ook regelmatig bij en geef deze kennis vervolgens ook graag door. 

Eveline Billen Pups & play over ons
Eveline Billen pups & play over ons

Elke hond is een individu met eigen voorkeuren, emoties en karakter. Elk ras heeft zijn typische kenmerken aangezien hij vaak jarenlang gekweekt werd voor een bepaald doel en met een specifieke werkmethode. Het is belangrijk om dit goed te analyseren en een hond te kiezen die echt bij jou past.

In de eerste plaats moeten we een hond gewoon hond laten zijn, met de nodige vaardigheden om zich goed te voelen in onze huidige maatschappij. Dit dienen we geleidelijk aan te leren waarbij keuzes geven aan onze hond van essentieel belang is voor een wederzijds vertrouwen.

Voor veel honden, al dan niet met een rugzakje, is het belangrijk om te observeren wat ze aankunnen en hierop verder te bouwen.

De hond is van nature uit een heel sociaal dier. Het is belangrijk dat we weten wat dit sociaal gedrag juist inhoudt zodat we geen onnatuurlijke dingen van hem verwachten. Als "intelligenste wezen" op aarde is het ONZE verantwoordelijkheid om hun taal en etiquette te leren én hier begrip voor te tonen. En niet andersom.