top of page

“All you need is love... And a dog

Puppyklasjes

Eens jouw pup zijn gouden mandje heeft gekregen, is het essentieel om de opvoeding meteen verder te zetten vanuit het warme nest.
Ontspannen, speelse groepslesjes zijn ideaal om jouw pup sociaal te leren zijn met andere honden, kinderen en volwassenen.

pups & play labrador puppy

We streven naar een sterke vertrouwensband tussen jouw hond en het hele gezin. Ook de kinderen leren hier hoe ze het best omgaan met hun nieuwe vriendje. We laten ze op een leuke manier wennen aan 101 dingen op hun eigen tempo zodat je later je hond overal mee naartoe kan nemen zonder stress.

 

We leggen de nadruk op de dagdagelijkse bezigheden zoals wandelen zonder trekken, goede huismanieren, rustig leren zijn, enz..
Bij ons krijg je hiervoor individuele ondersteuning aangezien elke puppy en thuissituatie anders is. 

Onze groepslesjes gaan steeds op verschillende interessante locaties en worden onderverdeeld in verschillende modules waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijd en onderlinge voorkeuren. 

Voor de allerjongste puppy's starten de lesjes in een zaaltje, om de risico's te minimaliseren en de socialisatie te optimaliseren. Nadien worden de lesjes georganiseerd op verschillende locaties in Hasselt (zoals de kinderboerderij, de dierenarts, de stad,..) om de socialisatie te generaliseren. 


Puppy's blijven voor hun sociale ontwikkeling best bij de mama tot de leeftijd van 9 à 10 weken. Rond 8 weken gaan puppy's door een angstfase. Hou er rekening mee dat je in deze paar dagen geen grote veranderingen doet zoals verhuizen of starten met lessen. Geef ze even de tijd om tot zichzelf te komen bij jou en start dan met een goede basis de lessen. Laat ze gedurende deze eerste dagen ook reeds wennen aan hun harnasje.

pups & play groepsles

Puberklasjes

Vanaf de leeftijd van ongeveer 4,5 maanden verliezen puppy's hun "puppystatus" en worden ze stilaan jonge pubers. Je kan het heel erg vergelijken met puberen bij de mens. Ook honden krijgen last van hun plots opkomende hormonen en dit brengt al eens heel wat stress met zich mee voor de jonge hond. Op de juiste manier hiermee omgaan is van belang om jullie vertrouwensband enkel maar te versterken.

pups and play hondenschool hasselt
bottom of page