“All you need is love... And a dog"

Puppyklasjes

Eens jouw pup zijn gouden mandje heeft gekregen, is het essentieel om de opvoeding meteen verder te zetten vanuit het warme nest.
Ontspannen, speelse groepslesjes zijn ideaal om jouw pup sociaal te leren zijn met andere honden, kinderen en volwassenen.

We streven naar een sterke vertrouwensband tussen jouw hond en het hele gezin. Ook de kinderen leren hier hoe ze het best omgaan met hun nieuwe vriendje. We laten ze op een leuke manier wennen aan 101 dingen op hun eigen tempo zodat je later je hond overal mee naartoe kan nemen zonder stress.

 

We leggen de nadruk op de dagdagelijkse bezigheden zoals wandelen zonder trekken, goede huismanieren, rustig leren zijn, enz..
Bij ons krijg je hiervoor individuele ondersteuning aangezien elke puppy en thuissituatie anders is. 

Onze groepslesjes gaan steeds op verschillende interessante locaties en worden onderverdeeld in verschillende modules waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijd en onderlinge voorkeuren. 

Naast de groepslessen in het zaaltje organiseren we regelmatig een leerrijke uitstap naar de dierenarts, de stad, de kinderboederij, de trimmer, enz.


Puppy's blijven voor hun sociale ontwikkeling best bij de mama tot de leeftijd van 9 à 10 weken. Rond 8 weken gaan puppy's door een angstfase. Hou er rekening mee dat je in deze paar dagen geen grote veranderingen doet zoals verhuizen of starten met lessen. Geef ze even de tijd om tot zichzelf te komen bij jou en start dan met een goede basis de lessen. Laat ze gedurende deze eerste dagen ook reeds wennen aan hun harnasje.

Puberklasjes

Vanaf de leeftijd van ongeveer 4,5 maanden verliezen puppy's hun "puppystatus" en worden ze stilaan jonge pubers. Je kan het heel erg vergelijken met puberen bij de mens. Ook honden krijgen last van hun plots opkomende hormonen en dit brengt al eens heel wat stress met zich mee voor de jonge hond. Op de juiste manier hiermee omgaan is van belang om jullie vertrouwensband enkel maar te versterken.

Social walking klas

Voor de puppy's vanaf 5 maanden en oudere honden wordt er elke week een les gegeven waarbij we de  sociale vaardigheden in de praktijk zullen aanleren.

De focus wordt gelegd op het ontspannen wandelen en wat je best doet in allerlei situaties die je dagdagelijks tegenkomt.

We leren ze niet te trekken aan de lijn, omgaan met andere weggebruikers, ontmoeten van andere honden, enz.. 

Deze lesjes gaan steeds door op verschillende interessante wandellocaties.

Pups & Play
Info@pupsandplay.be
Ondnr. 0699.731.175
Eveline Billen Pups & Play

Eveline Billen

Eveline@pupsandplay.be

0472 49 50 20

PDTE Logo 2014 AM CMYK kl.jpeg
BBezig_Logo_100dpi_rgb.png
  • Facebook Social Icon

© Copyright - Pups & play